Росіяни просуваються в районі Авдіївки
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

Росіяни просуваються в районі Авдіївки

Американський Інститут вивчення війни: росіяни окупували частину промислового району в південно-східній частині міста Авдіївка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Росіяни атакують місто Авдіївка на Донеччині, яке наразі контролюється українськими військами.

За неофіційними джерелами, окупанти перенесли туди свої позиції. Бої точаться і в інших районах.

Аналітики з американського Інституту вивчення війни інформують, що росіяни окупували частину промислового району в південно-східній частині.

Авдіївки. Вони також перемістили свої позиції на північний фланг міста. Минулого тижня українське командування повідомило, що ворог знаходиться на цьому напрямку

на лінії фронту почалася третя хвиля атак за підтримки артилерії та авіації. Росіяни хочуть оточити місто. Серед інших ділянок, де атакує агресор, – сусідній Бахмут. Там також наступають українці. Також росіяни ведуть наступ на рубежі Куп’янськ-Сватове-Кремінна на кордоні Донецької, Луганської та Харківської областей. У Запорізькій області тривають бої на південь від міста Оріхів. Також українці утримують позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Раніше аналітики повідомляли, що росія здійснює третю хвилю штурмів Авдіївки Донецької області. Окупанти збільшили кількість атак на 30%, але сили  найманців стали значно слабкішими, ніж під час попередніх атак.

Водночас в Генеральному штабі ЗСУ стверджують, що всі втрати позицій з обох сторін є тимчасовими, оскільки ситуація динамічно змінюється.

В Авдіївці зменшилася кількість місцевих жителів, які хочуть евакуюватися. Наразі в місті перебуває 1336 людей.

IAR/Укрінформ/І.Т.