У Великій Британії затримано шостого учасника болгарської шпигунської мережі, що діяла на користь рф
Лондон (ілюстраційне фото) Diego Delso, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

У Великій Британії затримано шостого учасника болгарської шпигунської мережі, що діяла на користь рф

Повідомляється, що члени болгарської шпигунської мережі, серед іншого, використовували підроблені журналістські посвідчення, а також одяг із логотипами телеканалів Discovery та National Geographic. Саме видаючи себе за журналістів цих каналів, вони здійснювали шпигунську діяльність на користь росії у Лондоні, а також у Німеччині та Чорногорії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Шоста особа була заарештована та звинувачена в приналежності до болгарської шпигунської мережі, яка збирала інформацію для росії у Великій Британії та інших європейських країнах, повідомила столична поліція Лондона у вівторок.

Як поінформовано, 38-річний Тихомір Іванов Іванчев, громадянин Болгарії, який проживає в Актоні, на заході Лондона, був заарештований 7 лютого і постане перед судом у середу для попереднього слухання. Його звинуватили у «змові з метою збору інформації, яка була прямо чи опосередковано корисною для ворожої держави».

Про розкриття болгарської шпигунської мережі, яка працювала на росію, поліція оголосила в серпні минулого року. У зв’язку з цією справою в лютому минулого року було заарештовано п’ятьох громадян Болгарії, які проживають у Великій Британії. Наразі всі вони перебувають під вартою, суд над ними запланований на жовтень цього року.

У серпні та вересні минулого року британські ЗМІ виявили, що у трьох членів болгарської шпигунської мережі були фальшиві паспорти, посвідчення особи та водійські права з Великобританії, Болгарії, Франції, Італії, Іспанії, Хорватії, Словенії, Греції та Чехії. Вони використовували підроблені журналістські посвідчення та одяг із логотипами телеканалів Discovery та National Geographic. Саме видаючи себе за журналістів цих каналів, вони здійснювали шпигунську діяльність у Лондоні, а також у Німеччині та Чорногорії.

PAP/Т.А.