Прем'єр Дональд Туск закликав Захід підтримати Україну
Варшава, 12.12.2023. Прем’єр-міністр Дональд Туск виступає в залі засідань Сейму PAP/Marcin Obara

Прем’єр Дональд Туск закликав Захід підтримати Україну

Кожен, хто закінчив середню школу і пройшов базовий курс з історії знає, що самотня Польща наражається на найбільший ризик. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що об’єднаний Захід, включаючи об’єднану Європу, дозволить Україні виграти війну з Росією. За його словами, всі добре відомо, що було б, якби Росія перемогла. Новообраний очільник уряду сказав під час виступу в Сеймі, що цінності, які підтримують об’єднання, — це верховенство права та демократія.

«Тільки і виключно об’єднаний Захід, який базується на спільних цінностях, про які я згадував – тільки він може допомогти Україні виграти війну. А де ж ця війна триває власне за захист цих цінностей»

Прем’єр також заявив, що Польща поверне собі лідерські позиції в Європейському Союзі. Представляючи доповідь свого уряду Сейму, Дональд Туск зазначив, що країна будуватиме свою позицію через співпрацю та повагу до більшої спільноти, якою є Європа.

«Кожен, хто закінчив середню школу і пройшов базовий курс з історії знає, що самотня Польща наражається на найбільший ризик. Закликаю усіх тут присутніх розпочати співпрацю із новим урядом над вкоріненням Польщі на міцному ґрунті європейської спільноти. Поможіть цьому урядові повернути позиції Польщі, щоб саме вона могла вирішувати яким бути Європейському Союзу»

Дональ Туск зазначив, що завдання нового уряду і усієї Польщі – вимагати від західної спільноти повної рішучості допомогти Україні у війні

IAR/І.Я.