27 лютого у Варшаві відбудеться загальнонаціональний протест фермерів
Ілюстраційне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/712585

27 лютого у Варшаві відбудеться загальнонаціональний протест фермерів

Демонстрація фермерів має розпочатися об 11-й годині. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

27 лютого у Варшаві відбудеться загальнонаціональний протест фермерів. Вони приїдуть до столиці, щоб висловити свою незгоду з аграрною політикою Європейської комісії. До цього часу члени профспілок фермерів організовували протести у містечках та перекривали ділянки доріг. Демонстрація у Варшаві має стати ще однією частиною їхньої боротьби за зміну правил, пов’язаних з функціонуванням у ЄС.

Центральна акція протесту у Варшаві є ще одним етапом багатомісячної акції фермерів. Аграрії хочуть передати список своїх вимог польській владі.

Серед головних вимог у списку, як і раніше, стоять: необхідність зміни аграрної політики Єврокомісії, відмова від «Зеленого курсу» та відмова від лібералізації торгівлі з Україною.

«Якщо 27 лютого у Варшаві буде кілька десятків тисяч людей, а так буде, тоді є підстава для переговорів, узгодження деталей та підготовки цих рішень таким чином, щоб вони були найбільш сприятливими для сільського господарства», — наголосив очільник сільськогосподарського Загальнопольського альянсу профспілок Славомір Іздебський.

Демонстрація фермерів має розпочатися об 11-й годині. Делегація протестувальників розраховує на зустрічі з представниками Сейму та канцелярії очільника уряду.

IAR/А.Л.