Прем’єр-міністр Польщі Туск обговорить візит до України із президентом Дудою
Ілюстраційне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

Прем’єр-міністр Польщі Туск обговорить візит до України із президентом Дудою

Польські прем’єр-міністр Дональд Туск із президентом Анджеєм Дудою обговорять на зустрічі майбутній візит очільника польського уряду до Києва, питання України та безпеки. Політики також обговорять резонансну справу членів «Права і справедливості» (PiS), які перебувають у в’язниці, Мацєя Вонсіка та Маріуша Камінського. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У понеділок, 15 січня, відбудеться зустріч прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска з президентом Анджеєм Дудою. Політики обговорять, серед іншого, майбутній візит очільника польського уряду до Києва. Найважливішою темою зустрічі, як заявив сам прем’єр-міністр минулої п’ятниці, буде питання України та безпеки. Буде обговорено також резонансну справу політиків «Права і справедливості» (PiS), які перебувають у в’язниці – Мацєя Вонсіка та Маріуша Камінського.

Про розмову Анджея Дуду попросив прем’єр Дональд Туск. Очільник польського уряду поінформував, що найближчими днями відвідає Київ, і питання єдиної позиції польської влади перед таким візитом є ключовим. Дональд Туск сказав, що для обох, оскільки президент також був зацікавлений у цій розмові, ситуація в Україні та на фронті є абсолютно питанням номер один із огляду на польську безпеку. Прем’єр-міністр хоче обговорити з президентом також пропозицію єврокомісара Тьєррі Бретона, яка передбачає підтримку для українського війська в 100 млн євро. Про спільне озброєння європейських держав для України говорив очільник польської дипломатії, про це Туск також хоче розмовляти з Дудою.

Перед розмовою з прем’єр-міністром Анджей Дуда зустрінеться з прокурором Даріушем Барським. Минулого тижня міністр юстиції, генеральний прокурор Адам Боднар оголосив, що Барський був поновлений на службі Збіґнєвом Зьобром з порушенням правил, тому міністр призначив нового в.о. керівника Державної прокуратури.

IAR/С.Ч.