У Німеччині фіксують дрони над полігонами, де навчаються українці
Ілюстративне фото pxhere.com/CC0 Domena publiczna

У Німеччині фіксують дрони над полігонами, де навчаються українці

У Німеччині підозрюють, що за атаками безпілотників стоїть РФ, але поки що це тільки припущення. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Німеччині понад рік фіксують невідомі безпілотники над полігонами та казармами, де, серед іншого, навчаються українські військові, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Bild

«Дрони регулярно помічають над військовим полігоном Кліц, де Бундесвер тренує українців на танках Leopard 1. На інших базах іноді в повітряний простір піднімаються одночасно кілька безпілотників», — заявив депутат бундестагу від Вільної демократичної партії і член оборонного комітету Маркус Фабер. За його словами, іноді фіксують прольоти декількох безпілотників, а це, як зазначає політик, «чітко вказує на Росію».

Бундесвер також підозрює, що за атаками безпілотників стоїть Москва, але довести це не може. У німецькому міністерстві оборони заявили, що жоден з безпілотників не був збитий.

Після масованих ракетних ударів РФ по Україні голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн також закликала дати Україні ракети Taurus. Депутатка вказала, що наразі Україна гостро потребує «боєприпаси для артилерії, Taurus і запчастини для великої техніки, яку ми постачаємо».

Водночас в уряді Німеччини продовжують відмовлятися від постачання далекобійних ракет Taurus Україні.

eurointegration.com.ua/Д.Н.