Фейк! В Україні засудили жінку за мем з критикою Бандери та листування з сестрою в Росії
Ілюстрація проєкту «Stop Lie»

Фейк! В Україні засудили жінку за мем з критикою Бандери та листування з сестрою в Росії

На польськомовному ресурсі UKR LEAKS, який гордо називається Центром розслідувань колишнього офіцера українських спецслужб Василя Прозорова (Сentrum śledcze byłego oficera ukraińskich służb specjalnych Wasilija Prozorowa), а насправді є звичайним брехливим рупором російської пропаганди, розміщено фото плачучої жінки в залі суду з текстом:

«Ця жінка плаче, бо щойно почула вирок: 10 років за публікацію фото з критикою Бандери та листування з сестрою в Росії.

Це українські Черкаси.

Фото-демотиватор, що висміює нацистський марш у Києві з портретом Бандери, вона опублікувала в березні в Однокласниках.

Навіть чинне українське законодавство не забороняє такі фотографії. Але вони прийшли до Тетяни. На її жаль, у телефоні знайшли листування з сестрою з Росії».

«Ta kobieta płacze, bo właśnie usłyszała wyrok: 10 lat za publikację zdjęcia krytykującego Banderę i korespondowanie z siostrą z Rosji.

To ukraińskie Czerkasy.

Opublikowała zdjęcie – demotywator, ośmieszający marsz hitlerowców w Kijowie z portretem Bandery w marcu w Odnoklassnikach.

Nawet obecne ukraińskie prawo nie zabrania takich zdjęć. Ale przybyli do Tatiany. Na jej nieszczęście w jej telefonie znaleziono korespondencję z siostrą z Rosji».

У дійсності ця  підробка дуже примітивна. Фотографія походить з публікації ще 20 жовтня 2022 року під заголовком «Жінка, яка просила окупантів вдарити по Черкасах, отримала 10 років тюрми».

Як повідомляється у тексті статті, насправді мешканка Черкас Тетяна Дробот, яка надсилала росіянам фотографії розташування об’єктів збройних сил та укріплень, засуджена до 10 років позбавлення волі.

Прес-служба Черкаської обласної прокуратури повідомила, що обшуків за місцем проживання фігурантки справи було виявлено речові докази (телефони та комп’ютерна техніка), на яких зафіксовано факт передачі громадянам РФ інформації щодо розташування підрозділів ЗСУ, а також позитивне ставлення обвинуваченої до російської агресії проти України. На сторінці Тетяни Дробот в забороненій соцмережі є безліч постів в підтримку окупантів. Під час допиту в судовому розгляді вона повністю визнала свою провину, просила вибачення у держави та в своєї сім’ї.

Отже, як бачимо, автор підробки просто взяв фото і подію, але повністю сфальсифікував факти та причини засудження зрадниці, яка  своєю злочинною діяльністю в умовах повномасштабної російської агресії діяла на користь ворога, наражаючи на небезпеку ракетного  удару українських військовослужбовців.

Тобто нічого дивного. Один зрадник виправдовує іншу зрадницю. Адже автор цього телеграм-каналу Василь Прозоров був звільнений з лав СБУ у 2018 році за систематичне вживання алкоголю на робочому місці, дискредитацію звання офіцера.

Про це було повідомлено 25 березня 2019 року в коментарі відомства, поширеному після появи Прозорова в ефірі російських ЗМІ, де він заявив про роботу на користь Росії.

“Російська пропаганда традиційно нічим не гребує. Тому не дивує, що зрадників, яких всі зневажають, росіяни активно використовують для озвучення своїх заїжджених фейків про “таємні тюрми” тощо””, – зазначили  в СБУ. “Пропивши честь офіцера, Прозоров вирішив торгувати совістю та військовою присягою, знайшовши у ФСБ РФ “гідних” покупців.

Як бачимо, рівень підробки повністю відповідає рівню зрадника-алкоголіка. Як кажуть, Дмитро Медведев йому в поміч та балалайку в руки.

Анатолій Курносов

Матеріал підготовлений у рамках проєкту “Stop Lie” БО “Благодійний фонд польсько-українського партнерства» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю автора і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

#ПрямуємоРазом #TeamEurope #MovingForwardTogether #ISAREdnannia #StopLie

Isar Ednannia European Union in Ukraine Благодійний фонд польсько-українського партнерства