Естонські прикордонники відмовили росіянам у в’їзді в країну
Ілюстраційне фото https://pxhere.com CC0 Domena publiczna

Естонські прикордонники відмовили росіянам у в’їзді в країну

Найчастіше причиною відмови у в’їзді була відсутність відповідних документів або незрозумілі заяви щодо мети поїздки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прикордонні служби Естонії відмовили у в’їзді кільком десяткам іноземців з Росії. За словами естонців, частину з них росіяни спеціально відправили до кордону. 

Естонці повідомили, що на вихідних близько 70 осіб, які не мали права в’їзду в Євросоюз, намагалися пройти через прикордонний пункт у Нарві. Місцева влада вважає, що за деякими спробами перетину кордону стоїть російська влада.

«Загалом Російська Федерація умисно та організовано направила до нашого кордону 34 таких особи, — сказано в прес-релізі. — Вони використовуються росіянами, і в разі загострення ситуації робота прикордонного переходу може бути порушена». Крім мігрантів з Близького Сходу, естонці також не пустили громадян Молдови, Росії, України, Ізраїлю, Вірменії та Сербії.

Там пояснюють, що найчастіше причиною відмови у в’їзді була відсутність відповідних документів або незрозумілі заяви щодо мети поїздки. Після перевірки деяких осіб також встановлено, що вони можуть становити загрозу, в тому числі, громадському порядку чи національній безпеці.

З середини листопада переправа в Нарві, розташованій на північному сході Естонії, працює під посиленою охороною. Контролюють пішохідну зону та перевіряють усі транспортні засоби, які під’їжджають до пункту пропуску.

IAR/І.Я.