Молоді вчені Львівщини отримали премії за наукові досягнення

Молоді вчені Львівщини отримали премії за наукові досягнення

17 листопада 2023 року, у Міжнародний день студента, в Будинку вчених відбулося вручення премій від Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради за доробки в галузі природничих і технічних наук та премії імені В’ячеслава Чорновола у сфері гуманітарних і суспільних наук. Цьогоріч, було відзначено 42 студенти  закладів вищої освіти від ЛОВА та Львівської обласної ради 61 студента-науковця премією імені В’ячеслава Чорновола, серед яких дві студентки кафедри міжнародної інформації Національного університету «Львівська політехніка»: Адріана Файник та Ярина Стецюк (4 курс). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на блог кандидата наук із соціальних комунікацій, викладачки кафедри міжнародної інформації Національного університету “Львівська політехніка”, журналістки-блогерки, громадської діячки, волонтерки, бізнес-аналітикині, комунікаційника, політтехнолога Марії Павлюх.

З вітальним словом виступив Іван Собко, заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації, який зазначив, що попри війну наука серед молодих вчених повинна розвиватися та популяризуватися. Дослідження молодих науковців важлива для держави і потрібно створити належні умови для розвитку талановитої молоді. «Працюємо для того, щоб наші діти посідали найвищі позиції у наукових рейтингах Європи і світу, а також могли брати там найкращі практики та реалізовувати їх в Україні», а «Львівщина чи не єдина область, де присуджуються такі премії», ‒ зазначив Іван Собко.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА, Олег Паска нагадав молодим людям про відповідальність за долю власної держави, яка ляже на плечі молодих вчених і в майбутньому.

У нагородженні також взяли участь: голова журі премії імені В’ячеслава Чорновола Звенислава Мамчур та членкиня постійної комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради Парасковія Дворянин, які привітали студентів та висловили своє захоплення тим, що, у важкий для країни час, молоді люди роблять прекрасні дослідження.  

Організатором конкурсу виступив Департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. Обласні премії для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти Львівщини встановлені з метою створення умов для розвитку творчого та інтелектуального потенціалу талановитої молоді, стимулювання мотивації до науково-дослідної діяльності та опанування інноваційними технологіями.