Фейк! Російські БПЛА «Ланцет» -  незнищенні!
Ілюстрація Мілітарний

Фейк! Російські БПЛА «Ланцет» –  незнищенні!

Деякі проросійські польські медіа підхопили і розносять новину від американських джерел про те, що «Збройні сили України не можуть нічого зробити проти російських безпілотників “Ланцет”, які руйнують все на своєму шляху. Українці не мають нічого, що могло б їх заглушити або збити».

Саме таку думку нібито військового експерта можна прочитати на сайті чи ТГ-каналі  Kancelaria Lega Artis, що регулярно поширюють проросійські наративи проти України.

Скрін з ТГ-каналу Kancelaria Lega Artis

На противагу вищезгаданій інформації, наводимо багато прикладів з  українських джерел про знищення російських дронів-камікадзе, які хоч дошкуляють українській армії, однак ця чудо-зброя вдало підлягає знищенню:

Скрін з ТГ-каналу Оперативний ЗСУ

Додамо, що даний фейк випливає з інтерв`ю Вільяма Скотта Ріттера молодшого — колишнього Інспектора ООН з озброєнь в Іраку, критика політики США, апологета Путіна, котрий підтримує російську агресію проти України і відомий своїми прогнозами про «швидкий крах України» та «остаточну перемогу Росії». Мало того, це злочинець та педофіл, котрий кілька разів був засуджений на різні види злочинів.

Думка такого «експерта» апріорі не може бути достовірною та фаховою!

Анна Стожко

Матеріал підготовлений у рамках проєкту “Stop Lie” БО “Благодійний фонд польсько-українського партнерства» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю автора і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

#ПрямуємоРазом #TeamEurope #MovingForwardTogether #ISAREdnannia #StopLie

Isar Ednannia European Union in Ukraine Благодійний фонд польсько-українського партнерства