Польща підтримує мирний план президента Зеленського
Українські прапори розміщені на Майдані Незалежності в пам’ять про загиблих українських воїнів, у центрі Києва, Україна, 04 серпня 2023 року PAP/EPA/SERGEY DOLZHENKO

Польща підтримує мирний план президента Зеленського

Дипломати попереджають, що конкретних результатів зустрічі чекати не варто. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У переговорах про мир в Україні, які починаються завтра в Саудівській Аравії, візьмуть участь представники близько 40 країн, у тому числі Польщі. Політики вже прибувають до Джидди, де на вихідних заплановані дискусії на рівні радників з національної безпеки.

Росію на конференцію не запросили. Проте учасники мають розглянути умови, які Росія мала б виконати, щоб українська сторона погодилася на перемир’я. Марцін Пшидач, який представлятиме Польщу в Саудівській Аравії, сказав Польському радіо, що йдеться передусім про зелене світло для мирного плану з 10 пунктів, який президент Зеленський представив минулої осені.

«Польща підтримує план президента Зеленського, і це буде моя позиція під час переговорів у Саудівській Аравії. Водночас переговори стосуватимуться причетності до окремих пунктів цього плану. Говоритимемо про енергетичну безпеку, про відповідальність за злочини, про територіальну цілісність як основу для будь-якої майбутньої мирної діяльності»

Дипломати попереджають, що конкретних результатів зустрічі чекати не варто. Це має стати вступом до можливих мирних переговорів між Україною та Росією.

IAR/І.Я.