Естонія не має наміру повертати українців мобілізаційного віку
Ілюстраційне фото Autorstwa Stan Shebs, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=256353

Естонія не має наміру повертати українців мобілізаційного віку

Естонія не має наміру повертати в країну українців мобілізаційного віку, заявила прем’єр-міністерка країни Кая Каллас. Це питання порушувалося на переговорах із президентом Володимиром Зеленським під час його візиту до Таллінна минулого тижня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Естонія не має наміру повертати в Україну українців мобілізаційного віку, заявила прем’єр-міністерка країни Кая Каллас. Це питання порушувалося на переговорах із президентом Володимиром Зеленським під час його візиту до Таллінна минулого тижня.

Прем’єр-міністерка Кая Каллас в інтерв’ю для «The Kyiv Independent», яке також опублікував естонський мовник ERR, зазначила, що питання відправки українців призовного віку з Естонії є відповідальністю України, завдання якої – закликати її громадян на допомогу державі. Кілька тижнів тому уряд у Таллінні сигналізував про можливість укладення угоди з Києвом, яка могла б стати правовою основою для такого кроку. «На наш погляд, вони мають право залишатися тут, якщо дотримуються встановлених правил», – сказала Кая Каллас, зазначивши, що Євросоюз надав цим людям тимчасовий захист і її країна «нічого не робитиме для їх видворення».

У четвер, 11 січня, під час візиту до Естонії Володимир Зеленський заявив, що чоловіки мобілізаційного віку мають бути в Україні та допомагати державі. Він зазначив, що має на увазі не лише боротьбу на фронті, а й підтримку економіки роботою та сплатою податків.

IAR/С.Ч.