Працівники Варшавської приміської залізниці вийшли на страйк
Пресбрифінг Профспілки залізничників Польщі на платформі залізничної станції Гродзіськ Мазовєцький, 18 січня 2024 р. PAP/Albert Zawada

Працівники Варшавської приміської залізниці вийшли на страйк

Страйк є наслідком того, що керівництво WKD відхилило вимоги машиністів щодо підвищення зарплати на 800 злотих з 1 січня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Розпочався страйк машиністів Варшавської приміської залізниці. Страйк є наслідком того, що керівництво WKD відхилило вимоги машиністів щодо підвищення зарплати на 800 злотих з 1 січня. Керівництво компанії пропонує підвищення на 500 злотих для всіх працівників з 1 квітня.

Лєшек Мєтек, голова профспілки машиністів Польщі говорить, що залізничники сподіваються, що їх зрештою почують:

«Ми оголосили страйк. Сподіваюся, правління і власники підприємств швидко відреагують і не будуть створювати перешкод пасажирам, які користуються нашими послугами, і ми зможемо якнайшвидше цей страйк завершити».

Пасажири говорять, що вже відчули ускладнення через протести залізничників. Не всі, хто працює у Варшаві, живуть там, тож доводиться їздити потягом, а часом — це єдиний спосіб дістатися до міста.

Залізничники говорять, що мусять утримувати родини, тому вимагають підвищення зарплати. Акція протесту триватиме в робочі дні з 6:00 до 8:00 та з 15:00 до 17:00 — потяги WKD у цей час не курсуватимуть.

IAR/В.Г.