Словацькі перевізники від 1 грудня заблокують перетин кордону з Україною
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/744252

Словацькі перевізники від 1 грудня заблокують перетин кордону з Україною

Як і протестувальники в Польщі, словаки вимагають відновлення дозволів для українських компаній. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Словацькі перевізники оголосили про блокаду головного автомобільного переходу між Словаччиною та Україною. Як і протестувальники в Польщі, словаки вимагають відновлення дозволів для українських компаній.

Детальніше про це розповів кореспондент Польського радіо Войцєх Стобба

«Блокада переходу Вишнє Нємецьке – Ужгород розпочнеться 1 грудня о 15:00  і, як очікується, триватиме до подальшого повідомлення. Про це повідомила Спілка автомобільних перевізників Словаччини.

В асоціації запевнили, що безперешкодний проїзд буде надано вантажівкам, які перевозять гуманітарну та військову допомогу, паливо, живих тварин та охолоджені харчові продукти.

Словацькі перевізники вимагають негайного припинення дії угоди, укладеної минулого року між Європейським Союзом та Україною. Ця угода лібералізувала правила для українських перевізників, надавши їм вільний доступ до ринку ЄС. 

Союз автоперевізників Словаччини наголосив у своїй заяві, що приєднується до польських перевізників, які вже майже чотири тижні блокують прикордонні переходи. “Ми не можемо залишити їх наодинці в їхній боротьбі, яка з початком протестів у Словаччині стає спільною”, — йдеться в повідомленні», — розповів кореспондент. 

Після початку протестів на польсько-українському кордоні деякі транспортні засоби почали використовувати альтернативний маршрут через Словаччину. Це призвело до утворення довгих черг на словацько-українському кордоні. Вишнє Нємецьке – Ужгород є єдиним пунктом перетину кордону між Словаччиною та Україною, яким можуть користуватися вантажівки

IAR/А.Л.