Конкурс для школярів про ландшафтну архітектуру Волині

Конкурс для школярів про ландшафтну архітектуру Волині

На території Луцького консульського округу знову відбудеться конкурс для учнів 8–11 класів, які вивчають польську мову в школах і при організаціях. V Інтелектуальний тріатлон присвячений ландшафтній архітектурі Волині. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

Під час конкурсу молодь матиме можливість дізнатися більше про палацово-паркові комплекси XVIII ст., спроєктовані польськими архітекторами.

Організатор тріатлону – Українсько-польський союз імені Томаша Падури в Рівному – ставить собі за мету представити молоді історію Польщі та прищепити їй усвідомлення цінності пам’яток архітектури і ландшафту на Батьківщині.

Конкурс передбачає три етапи, кожен із яких супроводжуватимуть лекції, квести та екскурсії. До їх проведення залучатимуть архітекторів, лісників, екоактивістів та істориків. Перед кожним з етапів учасники здобудуть необхідні знання, щоб пройти далі.

Перший етап відкритий для всіх охочих та відбудеться 27 березня у формі онлайн-тесту. 24 учні, які покажуть найкращі результати, перейдуть до наступного етапу.

Півфінал відбудеться 19–21 квітня в Центрі діалогу «Костюхнівка». Учасники матимуть практичне завдання – розробити проєкт озеленення території навколо пам’ятки архітектури. Також на цьому етапі передбачені оксфордські дебати на тему охорони ландшафтних пам’яток, значення ландшафтної архітектури для розвитку місцевого громадянського суспільства та архітектури Волині XVIII ст.

За результатами вищезгаданих активностей буде вибрано 10 фіналістів, які зустрінуться в Рівному 19 травня, щоб позмагатися за головні призи: електросамокат, велосипед та можливість поїхати в мовний табір. Усі інші учасники отримають дипломи.

Охочих узяти участь у V Інтелектуальному тріатлоні Українсько-польський союз імені Томаша Падури запрошує зареєструватися до 22 березня за цим посиланням.

Проєкт реалізує Українсько-польський союз імені Томаша Падури в Рівному у співпраці з Генеральним консульством РП у Луцьку.

Мар’яна Якобчук,
Українсько-польський союз імені Томаша Падури в Рівному