Юрій Ігнат про «невпізнаний об'єкт» у Польщі: Україну потрібно посилити засобами ППО
Українські рятувальники на місці пошкодження будівлі після російського обстрілу в Одесі, 29 грудня 2023 року PAP/EPA/IGOR TKACHENKO

Юрій Ігнат про «невпізнаний об’єкт» у Польщі: Україну потрібно посилити засобами ППО

Полковник Ігнат підкреслив, що це не перший подібний інцидент, який стався під час невибіркових обстрілів з боку України. Він нагадав, що об’єкти вже залітали на румунську територію, а минулого року такий випадок був також у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Це має стати ще одним сигналом для партнерів, що Україна потребує більше засобів протиповітряної оборони, щоб захистити себе і Європу». Так прокоментував речник Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат інцидент з об’єктом, який залетів у повітряний простір Польщі під час сьогоднішньої російської атаки.

Полковник Ігнат підкреслив, що це не перший подібний інцидент, який стався під час невибіркових обстрілів з боку України. Він нагадав, що об’єкти вже залітали на румунську територію, а минулого року такий випадок був також у Польщі. Ігнат додав, що в цьому немає нічого нового. «Ворог атакує наші прикордонні території, зокрема і на заході. Це Львівська область і Франківська область», — зазначив він.

«Це ще один знак і сигнал для наших партнерів, щоб Україну посилити необхідною кількістю засобів ППО, щоб ми стали щитом між агресором і Європою», — наголосив Юрій Ігнат.

Зранку росіяни обстріляли ракетами та шахедами Київ, Львів, Харків, Дніпро, Запоріжжя та Одесу. Загалом по українських містах було випущено понад 150 ракет і безпілотників, повідомив Андрій Костін у телеграмі. В результаті масованих обстрілів України загинули щонайменше 16 людей, 97 отримали поранення.

IAR/O.T.