Польська поліція не дала протестувальникам заблокувати залізницю
Дорогуськ, 18.02.2024. Gротест фермерів на польсько-українському кордоні PAP/Wojtek Jargiło

Польська поліція не дала протестувальникам заблокувати залізницю

Рух поїздів відбувається у штатному режимі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У неділю, 18 лютого у міжнародному залізничному пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин» польські фермери здійснили спробу блокади рух вантажних потягів. Про це повідомили в Держмитслужбі України.

Протестувальники намагались блокувати залізничні колії, втім поліція Республіки Польща цьому завадила. На даний час рух поїздів відбувається у штатному режимі. Пропуск рейсових автобусів здійснюється у звичному порядку, без черг.

«У відомстві повідомили, що анонсована напередодні участь фермерів інших європейських країн у польській акції протесту станом на цю пору жодним каналом комунікацій, в тому числі даними з відкритих публічних джерел  не підтверджується. На автомобільному напрямку сполучення з 9:00 год. за київським часом рух вантажівок в обидві сторони повністю заблоковано польськими фермерами, які проводять на підʼїзних шляхах перед Дорогуськом масштабну акцію протесту. Всупереч обіцянкам мітингувальників пропускати швидкопсувні, небезпечні чи гуманітарні вантажі, з того часу кордон не перетнув жоден ваговоз», — йдеться у повідомленні.

Анонсована напередодні участь фермерів інших європейських країн у польській акції протесту станом на цю пору жодним каналом комунікацій, в тому числі даними з відкритих публічних джерел  не підтверджується.
Фейсбук-сторінка Державної митної служби України/І.Я.