Уряд призначив заступників міністра оборони

Уряд призначив заступників міністра оборони

Кадрові рішення Уряду. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Уряд-онлайн”.

На своєму засіданні 5 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження:

Про призначення:


Гаврилюка Івана Юрійовича заступником Міністра оборони України (заступник з питань військово-технічної політики)

Генерал-лейтенант. У квітні-серпні 2022 року був головою робочої групи України в координаційному центрі по наданню допомоги у Німеччині, раніше – радник Командувача сил логістики Збройних Сил України та керівник головного управління логістики – заступник Начальника генерального штабу ЗСУ.

Найважливіші завдання – розвиток ОВТ Сил оборони, перепрофілювання українського ОПК на номенклатуру НАТО та тісне співробітництво з країнами партнерами.


Гайдера Станіслава Мечеславовича заступником Міністра оборони України (заступник з питань інституційного розвитку)

Станіслав – Керівник цифрової трансформації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). На попередній посаді займався стратегічним плануванням Агенції за методологією цілей та ключових результатів (OKRs) де було переналаштовано ключові бізнес-процеси. Під його управлінням запущено Антикорупційний портал України, Реєстр корупціонерів, Єдиний портал повідомлень викривачів корупції та ін.


Кліменкова Дмитра Олеговича заступником Міністра оборони України (заступник з питань закупівель)

Раніше працював комерційним директором АТ “Укртрансгаз”. За час роботи йому вдалося на понад 50% перевиконати план з закачування газу до підземних сховищ та на 15% збільшити кількість клієнтів-нерезидентів. До цього працював Першим заступником голови ФДМУ, директором з інфраструктури та логістики МАУ та керівником крупних проектів в шведській компанії Еріксон.

Ключові пріоритети на посаді – стандартизація, систематизація, дієвий контроль та цифровізація закупівель, створення поетапного алгоритму закупівель та контролю, повноцінний запуск Агенції нелетальних закупівель.


Головний пріоритет – розбудова стійкої та цілісної інституції Міністерства оборони, яка спирається на дані та забезпечує прозорість і підзвітність.

Українські воїни повинні бути забезпечені усім необхідним.
Нульова толерантність до корупції та ефективність – найважливіші принципи роботи Міністерства оборони. Впевнений, що нові члени команди реалізують поставлені цілі.