Закінчується набір на курс перекваліфікації від ООН для українок в Польщі
Колаж: Юлія Кириченко / Наш вибір

Закінчується набір на курс перекваліфікації від ООН для українок в Польщі

ЮНІТАР / UNITAR – навчальний і дослідницький інститут ООН проводить набір на навчальну програму «Підтримка засобів до існування: цифрова перекваліфікація для українських жінок». Програма призначена для українок, які знайшли прихисток від війни в Польщі. Кінцевий термін подачі заявок продовжено до 11 вересня 2023 року. Участь у навчанні безплатна. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наш Вибір.

«Підтримка засобів до існування: цифрова перекваліфікація для українських жінок» – це піврічна навчальна програма, яка включатиме тренінги з затребуваних цифрових навичок для збільшення потенціалу працевлаштування та отримання доходу. Також учасниці курсу навчаться основних принципів розвитку соціально відповідальних цифрових стартапів, розвинуть лідерські та підприємницькі навички.

Навчання складатиметься з трьох етапів та проходитиме з середини вересня 2023 року до 31 березня 2024 року. 

На першому етапі заплановано надання курсів з бізнес-аналітики, цифрової графіки та вебдизайну, кібербезпеки і основ захисту даних. В кінці кожного тижня учасниці братимуть участь у вебінарах з тренерами та наставниками. Навчання на цьому етапі проходить онлайн на спеціальній навчальній платформі.

До другого етапу навчання буде відібрано 50 учасниць, які найкраще закінчили перший етап програми. Під час цієї частини програми учасниці поглиблюватимуть свої знання в обраних напрямках, а також розроблятимуть свої бізнес-ідеї під наставництвом викладачів.

Третій етап програми призначений для 10 найкращих учасниць і проходитиме у Варшаві в лютому 2024 року у вигляді конференції Digital Champions. Там учасниці матимуть можливість представити свої ідеї групі потенційних інвесторів, донорів та експертів. 

Для участі у навчальній програмі запрошуються українки, які внаслідок повномасштабного російського вторгнення змушені були залишити Україну і знайшли прихисток у Польщі. Учасниця курсу повинна бути повнолітньою, володіти базовими знаннями з користування компʼютером та мати постійний доступ до компʼютера та інтернету. 

Рекомендовані вимоги до апаратного та програмного забезпечення для проходження курсів:

  • операційна система: Windows 10 або MacOS версії 11 і новіші;
  • програмне забезпечення: Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint та Adobe Acrobat Reader; 
  • вебпереглядач: остання версія Microsoft Edge, Safari, Google Chrome або Mozilla Firefox; 
  • стабільне підключення до інтернету.

Набір триває до 11 вересня 2023 року. Для участі у курсі необхідно заповнити анкету – доступна за посиланням.

Більше інформації про курс за посиланням.

А.В.

Джерело: ЮНІТАР