Українська армія звільнила Андріївку на Донеччині

Українська армія звільнила Андріївку на Донеччині

Інформацію про звільнення Андріївки біля Бахмута підтвердили у Генштабі ЗСУ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Українські війська звільнили село Андріївка поблизу Бахмута, яке є стратегічно важливим пунктом на цій ділянці фронту. Боротьба за Андріївку тривала протягом багатьох місяців.

Про те, що в ході штурмових дій Сили оборони України оволоділи Андріївкою Донецької області, повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов. Як він зазначив, українці завдають ворогу значних втрат у живій силі і техніці та закріплюються на досягнутих рубежах.

За словами кореспондента Польського радіо Павла Бушка, відвоювання селища у росіян є частиною наступу українських військ на флангах Бахмута з метою оточення міста. Українське командування вже наголошувало, що Андріївка є однією з ключових точок, де можна перерізати шляхи постачання матеріально-технічного забезпечення Росії, що сполучають Бахмут з ​​окупованою Горлівкою.

Водночас, як зазначає журналіст, українська армія веде наступ на півдні – в Запорізькій області. Там на одній із ділянок українці прорвали першу лінію оборони росіян. Наступу, однак, заважають, зокрема, російські мінні поля.

IAR/Х.П.