Фейк: українські військові бояться нового наступу Росії на Київ
Ілюстрація проєкту «Stop Lie»

Фейк: українські військові бояться нового наступу Росії на Київ

Нещодавно проросійське польськомовне медіа Sputnik, яке відоме постійним поширенням російської пропаганди та дезінформації опублікувало статтю із назвою: «Український генерал: наші військові бояться наступу Росії на Київ». В матеріалі йдеться про те, що «командувач Об’єднаних збройних сил України генерал Сергій Наєв заявив, що українські війська побоюються нового наступу Росії на Київ, тому намагаються “підвищити свою боєздатність” на цьому напрямку» із посиланням на інтерв’ю генерала порталу РБК-Україна.

Скріншот з сайту Sputnik

Інформація подана в цій статті є фейком. Насправді генерал-лейтенант Сергій Наєв не робив таких заяв. В своєму інтерв’ю для РБК-Україна під час поїздки у Рівненську область, де тривають роботи з посилення кордону, він зазначив, що наразі на даному напрямку немає ознак того, що ворог готується до наземної наступальної операції.

Більше того, на думку генерала ймовірність наступу на Київ «станом на зараз не підкріплена силами та засобами».

«Але це не означає, що в подальшому вона не може статися. Все залежатиме від “а” – прийняття рішень, “б” – від наявності сил та засобів. Тож наша розвідка постійно моніторить ситуацію та своєчасно доводить інформацію до керівництва ЗСУ та відповідних командувачів угруповань. З огляду на зазначене, ми робимо все, щоб підвищити нашу здатність не допустити успішних ворожих дій на Київському напрямку», – пояснив Сергій Наєв

Олена Коцеруба

Матеріал підготовлений у рамках проєкту “Stop Lie” БО “Благодійний фонд польсько-українського партнерства» у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю автора і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

#ПрямуємоРазом #TeamEurope #MovingForwardTogether #ISAREdnannia #StopLie

Isar Ednannia European Union in Ukraine Благодійний фонд польсько-українського партнерства