Президент Латвії і прем'єрка Литви провели вночі в бомбосховищі 6 годин
Президент Латвії Едгарс Рінкевичс в Києві, Україна, 25 листопада 2023 р. PAP/EPA/SERGEY DOLZHENKO

Президент Латвії і прем’єрка Литви провели вночі в бомбосховищі 6 годин

Президент Латвії Едгарс Рінкевічс і прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте провели 6 годин у бомбосховищі через масовану атаку російських безпілотників на Київ. Після цього вони закликали держави-партнери забезпечити Україну більшою кількістю засобів протиповітряної оборони. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Латвії Едгарс Рінкевічс і прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте провели вночі 6 годин у бомбосховищі в ніч з п’ятниці на суботу, 25 листопада, через атаку російських безпілотників на Київ. 

Лідери закликали країни-партнери надати Україні більше засобів протиповітряної оборони.

«Ми сьогодні вночі або, правильніше, сьогодні рано вранці стали свідками найбільшої атаки росіян із використанням безпілотників, націлених на столицю України — місто Київ. У мене був привід шість годин пробути в бомбосховищі. І ось, якраз, поруч зі мною була прем’єр-міністерка Литви. Не відбулася запланована двостороння зустріч, але, тим не менш, ми зустрілися», — прокоментував події президент Латвії Едгарс Рінкевичс на пресконференції «Зерно з України» в Києві в суботу.

За його словами, «атаку на Київ вдалося відбити, тому що українська ППО виконує свою роботу».

«Але один меседж абсолютно очевидний. Ми повинні робити все можливе для того, щоб забезпечити Україну великою кількістю засобів ППО, великою кількістю боєприпасів і військової техніки. Це не лише для того, щоб допомогти Україні на полі бою, але також і для того, щоб захистити цивільних», — підкреслив латвійський лідер.

Як повідомлялося, в ніч на 25 листопада, у 90-ту річницю вшанування жертв Голодомору, росія здійснила масовану атаку безпілотниками по Україні.

Російськи окупанти випустили 75 безпілотників, більшість з яких були спрямовані на Київ. Повітряні сили ЗСУ знищили 74 з них.

РАР/Інтерфакс-Україна/І.Т.