Після захоплення Авдіївки росіяни перекинуть свої сили на інші ділянки
Ілюстративне фото mediacenter/ПРЕС-СЛУЖБА 47-ї ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ

Після захоплення Авдіївки росіяни перекинуть свої сили на інші ділянки

Російські війська ще не продемонстрували спроможності забезпечити значні успіхи на великих ділянках. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Після нещодавнього захоплення української Авдіївки росіяни можуть перенести частину своїх сил на інші ділянки фронту. За словами експертів, окупанти посилили штурми лівобережжя Херсонщини. 

Під ворожим вогнем росіян українцям вдалося вивести свої війська з Авдіївки. Експерти вказують, що росіяни намагатимуться продовжувати атаку. Як колишній український військовий, оглядач Євген Дикий, після виходу з Авдіївки українська армія відійшла до заздалегідь підготовлених укріплень, через що подальший штурм росіянам навряд чи вдасться, а російські командири перекинуть свої 40-тисячні сили в інше місце.

Він наголошує, що найбільш вірогідними напрямками, куди будуть спрямовані вивільнені в Авдіївці російські війська, є куп’янський напрямок і лівобережна Херсонщина. За даними українського Генштабу, росіяни посилили атаку на українські плацдарми на лівому березі Дніпра в районі Херсона. Вчора там українці відбили 14 атак.

Незважаючи на захоплення Авдіївки, як пише американський Інститут вивчення війни, російські війська ще не продемонстрували спроможності забезпечити значні успіхи на великих ділянках. Як зазначають аналітики, за майже півроку російським військам вдалося захопити неповних 10 кілометрів території.

IAR/І.Я.