Прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький подав заяву про відставку з уряду
Прем’єр-міністра Матеуш Моравєцький під час інавгураційного засідання Сейму 10-го скликання PAP/Radek Pietruszka

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький подав заяву про відставку з уряду

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький під час інавгураційного засідання Сейму 10-го скликання також виступив зі звітом про останні чотири роки роботи уряду. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Під час інавгураційного засідання Сейму 10-го скликання прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький подав заяву про відставку з уряду. Зробити це його зобов’язує Конституція, яка передбачає, що прем’єр-міністр робить це на першому засіданні Сейму нової каденції.     

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький також виступив зі звітом про останні чотири роки роботи уряду. Він сказав, що Польща перебуває в хорошій економічній формі.

«У нас дуже стабільні державні фінанси, найбільша кількість працюючих людей за всю історію, понад 17 мільйонів. Державний борг до ВВП зменшився на 3,5 відсоткових пункти», — наголосив Матеуш Моравєцький.

Він додав, що, незважаючи на війну в Україні, інфляція в Польщі сьогодні має тенденцію до зниження. Президент Анджей Дуда заявив, що доручить Матеушу Моравєцькому сформувати уряд.

У свою чергу Шимон Головня (з політичної сили «Польща 2050») у понеділок, 13 листопада, був обраний спікером Сейму 10-го скликання. Його підтримали 265 новообраних депутатів вищої палати польського парламенту. 

IAR/Д.Н.