Румунія виклика посла рф через падіння безпілотника на її території

Румунія виклика посла рф через падіння безпілотника на її території

У ніч проти 14 грудня російський безпілотник упав на території Румунії. МЗС Румунії викличе посла рф у Бухаресті Валерія Кузьміна для пояснення ситуації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністерство закордонних справ Румунії викличе посла рф у Бухаресті Валерія Кузьміна для пояснення ситуації з падінням російського безпілотника на території країни НАТО.

Про це повідомляє Romania Journal.

«МЗС поінформувало та проводить консультації з країнами НАТО щодо розвитку подій на кордоні між Румунією та Україною, в тому числі щодо сьогоднішнього інциденту. Крім того, МЗС викличе главу російського диппредставництва», – заявили у румунському відомстві.

У відомстві додали, що це є новим порушенням повітряного простору Румунії, що суперечить міжнародному праву.

МЗС Румунії рішуче закликало припинити напади на українське населення та цивільну інфраструктуру, а також безвідповідальну ескалацію безпекової ситуації з боку рф, в тому числі на кордоні між Румунією та Україною.

У ніч проти 14 грудня російський безпілотник упав на території Румунії. Як повідомив пресофіс румунського Міністерства оборони, поблизу міста Грінду було виявлено вирву завглибшки 1,5 м, утворену внаслідок неконтрольованого падіння БПЛА.

Інтерфакс-Україна/І.Т.