Посилення кордону з Білоруссю: Польща відновить 200-метрову буферну зону
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, голова Міністерства національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш і очільник Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі Томаш Сємоняк відвідали один із об’єктів Прикордонної служби в селі Дубіче-Церкевне, Польща, 29 травня 2024 року PAP/Artur Reszko

Посилення кордону з Білоруссю: Польща відновить 200-метрову буферну зону

Таке рішення польський уряд ухвалив після нападу мігранта на польського військового, що стався 28 травня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Уряд Республіки Польща хоче відновити на польсько-білоруському кордоні 200-метрову буферну зону. Крім того, для посилення охорони на місце будуть направлені додаткові військові та поліцейські сили. Про це у середу, 29 травня, перебуваючи в селі Дубіче-Церкевне Підляського воєводства, заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Під час візиту на Підляшшя очільник уряду зазначив, що Польща вживатиме всіх можливих заходів для забезпечення безпеки поліцейських, охоронців та військовослужбовців у цьому районі. Цим зумовлені плани щодо відновлення буферної зони.

Як зауважує кореспондентка Польського радіо Клаудія Дадура, східний кордон Польщі захищає дедалі більше військових. За словами міністра національної оборони Польщі Владислава Косіняка-Камиша, там перебувають, зокрема, сили спецпризначення.

Рішення про посилення кордону з Республікою Білорусь ухвалили після нападу мігранта на польського військового. Інцидент стався у вівторок, 28 травня, неподалік села Дубіче-Церкевне.

IAR/Х.П.