У Києві підписали польсько-українську декларацію про економічну співпрацю
Ілюстраційне фото ПРдУ/Христина Пічкур

У Києві підписали польсько-українську декларацію про економічну співпрацю

«Підтримка України та готовність співпрацювати у процесі післявоєнної відбудови країни користуються міжпартійним консенсусом у Польщі», – наголосила Ядвіґа Емілєвич, уповноважена уряду Польщі з питань польсько-української розвиткової співпраці Ядвіґа Емілєвич. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Зустріч із польськими та українськими підприємцями в Закордонному офісі торгівлі Польського агентства інвестицій і торгівлі (PAIH), переговори з віце-прем’єр-міністром з питань інтеграції України до ЄС та НАТО Ольгою Стефанішиною та заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександрою Азархіною, – це головні пункти чергової економічної місії у Києві уповноваженої уряду з питань польсько-української розвиткової співпраці Ядвіґи Емілєвич.

Дводенний візит в Україну заступниці міністра фінансів та регіональної політики Ядвіґи Емілєвич розпочався із зустрічі, серед якої: з головою Державного агентства реконструкції та розвитку інфраструктури України Мустафою Наємом, послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцьким та представниками польського та українського бізнесу в офісі Польського агентства інвестицій і торгівлі в Києві. Його учасники дізналися про варіанти підтримки підприємців, які зацікавлені в участі у післявоєнній відбудові України.

Потім заступниця голови Міністерства фінансів та регіональної політики разом із заступницею міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександрою Азархіною підписали спільну заяву про посилення польсько-української економічної співпраці.

«Підтримка України та готовність співпрацювати у процесі післявоєнної відбудови країни користуються міжпартійним консенсусом у Польщі», – наголосила Ядвіґа Емілєвич.

«Дякую за плідну співпрацю та створення інституційної основи наших відносин на майбутнє. Наш проєкт зі створення команди для вирішення проблем польського бізнесу в Україні та українського бізнесу в Польщі є першою двосторонньою ініціативою такого роду в Україні», – зазначила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна.

Натомість Ядвіґа Емілєвич підкреслила важливість так званої «Білої книги», підготовленої спільно експертами обох країн. Вона також висловила задоволення початком співпраці, яка передбачала експертну підтримку Міністерства фінансів і регіональної політики у формуванні української регіональної політики в контексті процесу вступу до ЄС. У цьому контексті вона також зустрілася в Києві з віце-прем’єр-міністром з питань інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО Ольгою Стефанішиною.

У другий день свого візиту в Україну заступниця міністра Ядвіґа Емілєвич відвідала Фастів. Там діє Центр Святого Мартіна, який продовжує надавати допомогу біженцям та людям, які проживають у прифронтовій зоні під час триваючої агресії російських військ проти України.

filarybiznesu.pl/Т.А.