Із лампадками на цвинтарі «На Гірці»

Із лампадками на цвинтарі «На Гірці»

Із нагоди Дня Незалежності Польщі на цвинтарі «На Гірці» у селі Вербка біля Ковеля вшанували пам’ять про похованих там польських військових. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

11 листопада на кладовище «На Гірці» завітали Генеральний консул РП у Луцьку Славомір Місяк, голова Дубівської громади Ковельського району Роман Троцюк, староста села Вербка Андрій Конограй, очільниця відділу освіти і культури Дубівської сільської ради Наталія Лук’янчук та директорка Ліцею села Вербка Людмила Дрипа з учнями.

Вони вшанували пам’ять похованих на цьому цвинтарі польських легіонерів, запаливши лампадки на їхніх могилах та поклавши квіти біля головного пам’ятника.

«На цьому тижні ми знову прибрали цвинтар. Старшокласники з учителями навели на ньому лад, зокрема, загребли й винесли опале листя», – каже Людмила Дрипа.

Ліцей у Вербці опікується цвинтарем «На Гірці» вже два роки поспіль. Наприкінці серпня працівники школи покосили територію некрополії, очистили нагробки та помалювали її свіжою фарбою.

Наталя Денисюк

Фото надала Людмила Дрипа