Замміністра закордонних справ Польщі: конфлікт в Україні може загостритись
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

Замміністра закордонних справ Польщі: конфлікт в Україні може загостритись

Анджей Шейна: Будь-яка підтримка східного флангу НАТО важлива для Польщі, як прифронтової країни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Найближчим часом війна в Україні може загостритися, заявив заступник міністра закордонних справ Анджей Шейна в ефірі Першої програми Польського радіо.

Тому, як наголосив посадовець, дуже важливо зміцнити східний фланг НАТО для захисту від росії.

«Конфлікт в Україні може загостритися. Будь-яка підтримка східного флангу НАТО важлива для Польщі, як прифронтової країни. Мене не хвилює жодна реакція росії на такі дії. Росія, як країна-терорист, говорить різні речі вустами своїх речників чи очільника країни. Цементування узгодженості нової стратегії НАТО – це дії, які є невигідними для російської сторони», – зауважив Анджей Шейна.

Заступник міністра закордонних справ додав, що Польща охоче прийме додаткових солдатів. Наприклад, якщо йдеться про допомогу Німеччини у зміцненні східного флангу НАТО – у Польщі чи Литві.

Нагадаємо, у грудні минулого року Німеччина і Литва підписали план розміщення в Литві бригади Бундесверу чисельністю близько п’яти тисяч солдатів.

IAR/I.Т.