Генштаб ЗСУ: рф продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни
Харків, наслідки російського ракетного обстрілу PAP/Yevhen Titov

Генштаб ЗСУ: рф продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни

Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, рф продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах України. 

Протягом доби, 2 січня, відбулося 57 бойових зіткнень. Загалом РФ завдала 89 ракетних та 72 авіаційних ударів, у тому числі дронами типу Shahed-136/131. Була здійснено 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та понад 130 поранених цивільних, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових та багатоквартирних будинків, інша цивільна та промислова інфраструктура в Київській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях.

Авіаційних ударів зазнали Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганської області; Авдіївка, Новомихайлівка, Георгіївка, Донецької області; Новоданилівка та Оріхів Запорізької області, читаємо у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ. 

Під артилерійським вогнем опинилися близько 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону в бєлгородській області рф.

У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку українські захисники відбили сім атак біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де ворог марно намагався прорвати оборону. 

На Лиманському напрямку окупанти наступальних штурмових дій не вели, додають у Генштабі.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 6 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Водночас Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту. 

Протягом доби, 2 січня, українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу противника. 

Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три зенітно-ракетних комплекси, два пункти управління, артилерійську систему, радіолокаційну систему та склад паливно-мастильних матеріалів противника. 

facebook.com/GeneralStaff.ua/Д.Н.