Президент Польщі нагадав про необхідність дотримання прав людини
Женева, Швейцарія, 12.12.2023. Президент Республіки Польща Анджей Дуда PAP/Leszek Szymański

Президент Польщі нагадав про необхідність дотримання прав людини

Зустріч на форумі ООН у Швейцарії пов’язана з 75-ю річницею ухвалення Загальної декларації прав людини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Польщі підтримує невідворотність покарань за порушення прав людини.

У Женеві, де триває сесія, присвячена Загальній декларації прав людини, президент Анджей Дуда заявив, що лише покарання тих, хто порушує права людини, можуть завадити іншим робити те саме в майбутньому:

«Це питання надзвичайно важливе. І його не можна сприймати байдуже. Якщо покарання не настане, якщо висновків не зроблено, якщо перед трибуналами не постануть за злочини проти людяності, то права людини будуть зажди порушені, адже завжди у світі знайдеться хтось, хто скористається безкарністю».

Зустріч на форумі ООН у Швейцарії пов’язана з 75-ю річницею ухвалення Загальної декларації прав людини. До Женеви прилетіли представники майже сотні світових делегацій.

Президент Анджей Дуда також проведе кілька двосторонніх переговорів у межах зустрічі, присвяченої правам людини. Пізніше сьогодні ж, 12 грудня, він вирушить до Лозанни на зустріч із президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом, де говоритиме про організацію Олімпійських ігор у 2036 році, а також про участь російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх, які наступного року відбудуться у Парижі.

IAR/І.Я.