Українські військові збили два російські літаки над Азовським морем
Ілюстраційне фото. А-50, 2011 рік Автор: Maxim Maksimov – http://russianplanes.net/EN/ID51728, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16187177

Українські військові збили два російські літаки над Азовським морем

Українські військові збили над Азовським морем два російські літаки – бомбардувальник Іл-22 і раритетний літак-розвідник А-50. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Українські військові збили над Азовським морем два російські літаки – бомбардувальник Іл-22 і раритетний літак-розвідник А-50.

Інформацію про збиття російських літаків озвучив у соцмережах речник української армії «Південь» Сергій Братчук. Він написав, що в районі Азовського моря зник з радарів літак дальнього радіолокаційного виявлення та керування А-50.

«Це далекобійний радіолокаційний літак, всього їх випущено близько 30 штук», – підкреслив Сергій Братчук.

Як подає РБК-Україна, А-50 був збитий відразу після прийняття на озброєння поблизу Кирилівки на півдні України. Спочатку машина нібито перестала реагувати на запити тактичної авіації, а згодом пілот російського Су-30 зафіксував займання та падіння літака.

У свою чергу, бомбардувальник Іл-22М11 був підбитий у районі Стрілкового на Херсонщині, де здійснював чергування. Пошкоджений літак намагався приземлитися в російській Анапі, але зник з радарів біля Керчі в Криму.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку російського вторгнення РФ втратила 329 літаків і 324 вертольоти.

IAR/С.Ч.