У віці 100 років помер Генрі Кіссінджер
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/1190656

У віці 100 років помер Генрі Кіссінджер

Про смерть колишнього дипломата повідомила його консалтингова фірма. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Впливовий американський експерт з питань глобальної безпеки Генрі Кіссінджер помер у США у віці 100 років. Про смерть колишнього дипломата повідомила його консалтингова фірма. Причина смерті не називається.

Детальніше про це розповів кореспондент Польського радіо Марек Валкуський.

«Генрі Кіссінджер народився в Німеччині в 1923 році як Хайнц Альфред Кіссінджер. Його єврейська сім’я емігрувала до США в 1938 році. Під час Другої світової війни він служив в армії США, як перекладач з німецької мови. Після війни навчався у престижному Гарвардському університеті.

Кіссінджер став відомим в Америці, коли в 1969 році став радником президента Річарда Ніксона з питань національної безпеки. На цій посаді він вів переговори про припинення війни у В’єтнамі, за що згодом отримав Нобелівську премію миру. На посаді держсекретаря він сприяв нормалізації відносин США з Китаєм і вів переговори між Єгиптом та Ізраїлем під час війни 1973 року. Він залишався держсекретарем в адміністрації Форда до 1977 року. Під час правління президентів Ніксона і Форда, Кіссінджер мав величезний вплив на зовнішню політику США.

У наступні десятиліття він працював консультантом і експертом, а його думки, до яких прислухалися і які широко висвітлювалися, формували світову політику і бізнес», — розповів кореспондент.

IAR/А.Л.