Очільник Пентагону приїхав до Києва
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/1456491

Очільник Пентагону приїхав до Києва

За словами голови Пентагону, він приїхав до Києва, щоб зустрітися з українськими лідерами. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр оборони США Ллойд Остін 20 листопада прибув до Києва з неоголошеним візитом.

Про це йдеться на його сторінці на платформі X (колишній Twitter), – інформує Громадське телебачення.

За словами голови Пентагону, він приїхав до Києва, щоб зустрітися з українськими лідерами.

«Сьогодні я тут, щоб передати важливе повідомлення — Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в їхній боротьбі за свободу проти агресії Росії як зараз, так і в майбутньому», — написав Ллойд Остін.

У Міноборони США повідомили, що дискусії будуть зосереджені на подальшому зміцненні стратегічного партнерства між Вашингтоном і Києвом, включно із забезпеченням Збройних сил України бойовими можливостями, необхідними як для зими, так і для захисту від майбутніх російських загроз.

Перед поїздкою, 19 листопада, Ллойд мав телефонну розмову з українським міністром оборони Рустемом Умєровим, – інформує пресслужба Пентагону.

Очільник американського оборонного відомства прибув до України напередодні 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яка відбудеться 22 листопада. Очікується, що участь у ній візьмуть майже 50 країн.

Громадське телебачення/А.Л.