Речник ПіС: на польсько-українському кордоні з протестувальниками був досягнутий компроміс
Учасники акції протесту на прикордонному переході, Медика, 28.11.2023 PAP/Darek Delmanowicz

Речник ПіС: на польсько-українському кордоні з протестувальниками був досягнутий компроміс

У вівторок, 28 листопада, міністерка сільського господарства Анна Ґембіцька прибула на переговори з фермерами, що протестують на польсько-українському кордоні. Сторони дійшли компромісу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Речник «Права і справедливості» Рафал Бохенек заявив, що на польсько-українському кордоні з протестувальниками був досягнутий компроміс. Про це повідомляє портал Niezalezna.pl з посиланням на RMF24.

За словами речника, у вівторок, 28 листопада, міністерка сільського господарства Анна Ґембіцька прибула на переговори з фермерами, наразі очікується поїздка на кордон також міністра інфраструктури Алвіна Гаджахура.

Як зазначає Боханек, міністерка частково погодилася з пропозиціями галузевих організацій.

Зокрема, було досягнуто компромісу щодо різних рішень і підтримки сільськогосподарських виробників у таких сферах, як, наприклад, надання поновлюваних кредитів або різних дотацій на збіжжя.

Нагадаємо, у понеділок фермери з організації «Oszukana wieś» розпочали 24-годинну блокаду прикордонного переходу в Медиці на Підкарпатті. Очікується, що вона триватиме до 3 січня 2024 року.

Фермери приєдналися до протесту перевізників на польсько-українському кордоні, який триває з 6 листопада, блокуючи прикордонні переходи в Корчовій та Дорогуську. Вони вимагають, серед іншого, дотацій на закупівлю кукурудзи, збереження сільськогосподарського податку на цьогорічному рівні та продовження надання ліквідних кредитів.

Протестувальники в Медиці пропускають легкові автомобілі, автобуси і вантажівки, але тільки з гуманітарною допомогою і військовою технікою. Проте вони не виключають посилення протесту.

Niezalezna.pl/І.Т.