Явка на місцевих виборах у Польщі склала понад 51 відсоток
Пресконференція Державної виборчої комісії Польщі PAP/Radek Pietruszka

Явка на місцевих виборах у Польщі склала понад 51 відсоток

У Польщі триває підрахунок голосів на місцевих виборах. Попри ефективний процес підрахунку, шансів оголосити у понеділок, 8 квітня, остаточні результати виборів скоріше немає. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Все більше підрахованих голосів — до Державної виборчої комісії Польщі надходять наступні післявиборчі протоколи з усієї Польщі.

На пресконференції Державна виборча комісія представила хід підрахунку голосів.

Явка виборців на місцевих виборах згідно із офіційними частковими результатами склала 51,33 відсотки. Це на понад 3,5 відсотка більше проти виборів у 2018 році, сказав голова Державної виборчої комісії Сильвестер Марціняк:

«Безсумнівно вплив на участь у виборах також мала погода». Голова ДВК зазначив, що підрахунок голосів відбувається напрочуд ефективно: «На цю мить, якщо говоримо про вибори до сеймиків воєводств, це майже 85 відсотків. Нагадаю, що минуло 13 годин від закриття виборчих дільниць».

Голова ДВК підкреслив, що хоча підрахунок відбувається ефективно, шансів оголосити остаточні результати місцевих виборів сьогодні скоріше немає.

IAR/Т.А.