Безпека Польщі залежатиме від результату війни в Україні
Ілюстраційне фото 63-а бригада Збройних сил України ©2023

Безпека Польщі залежатиме від результату війни в Україні

Те, що відбувається в Ізраїлі та на Близькому Сході, — це стратегічна глобальна драма, яку викликала Росія. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Безпека Польщі та всієї Європи залежатиме від результату війни в Україні. У цьому переконаний колишній заступник начальника Генштабу Польщі, генерал у відставці Леон Коморніцький.

В ефірі Польського радіо він наголосив, що ця війна є для Польщі другим за важливістю питанням після безпосереднього захисту країни:

«Те, що відбувається в Ізраїлі та на Близькому Сході, — це стратегічна глобальна драма, яку викликала Росія. Це зроблено не в останню чергу аби відвернути увагу США та Заходу від війни в Україні, і це частково вдається. Тому саме ми маємо тиснути, як це було від початку, аби Захід не забував про Україну».

Вперше за кілька місяців головною темою зустрічі міністрів закордонних справ ЄС стала не війна, розв’язана Росією в Україні, а війна на Близькому Сході. Захист європейців, які перебувають у регіоні, консульська співпраця, гуманітарна ситуація в секторі Газа та загроза розповсюдження конфлікту — ось питання, які обговорювали очільники МЗС 27-ми країн.

IAR/І.Я.