XX Східна зимова школа для студентів останніх курсів магістратури і бакалаврату

XX Східна зимова школа для студентів останніх курсів магістратури і бакалаврату

Центр східноєвропейських студій Варшавського університету оголосив набір на XX Східну зимову школу. У рамках школи відбудуться лекції, семінари, зустрічі та культурні заходи, які вестимуть міжнародні фахівці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Monitor Wołyński.

Заняття проходитимуть у Варшаві з 29 лютого до 14 березня 2024 р. Прийом заявок до школи триватиме до 25 січня 2024 р.

І. УМОВИ УЧАСТІ:

1. У школі можуть брати участь студенти останніх курсів гуманітарних спеціальностей, які пишуть магістерські або бакалаврські роботи в галузі історії та сучасності Центральної та Східної Європи (історія, політологія, міжнародні відносини, соціологія, етнологія, географія, право, економіка) та мають не більше ніж 25 років (окрім виняткових випадків).

2. Учасниками школи можуть бути студенти зі Східної та Центральної Європи, країн Балтії, Балкан, Центральної Азії та Кавказу, а також Польщі.

3. Кандидати повинні володіти польською мовою на рівні, достатньому для розуміння занять та участі в них.

4. Програма школи складається з лекцій, які читатимуть міжнародні фахівці з проблематики регіону, та семінарів (один семінар на вибір), на яких кожен учасник школи прочитає реферат на тему своєї дипломної роботи. Програма включатиме теж візити до інституцій Варшави та участь у культурній програмі.

ІІ. ФІНАНСОВІ УМОВИ:

Відібраним учасникам школи організатори оплатять проживання (готель, харчування, участь у лекціях і семінарах та додаткових заходах), а також частково відшкодують коштм доїзду (не стосується осіб, які навчаються в Польщі).

ІІІ. ДОКУМЕНТИ:

1. Кандидати повинні надіслати на адресу [email protected]:

а) заповнений формуляр (доступний на сайті: studium.uw.edu.pl),

б) мотиваційний лист разом із запропонованою темою реферату,

в) CV і фотографію,

г) рекомендації наукового керівника дипломної роботи,

ґ) підтвердження знання польської та англійської мов,

д) довідку з деканату, яка підтверджує, що кандидат навчається на останньому курсі магістратури.

2. Термін надсилання комплекту документів закінчується 25 січня 2024 р.

ІV. КВАЛІФІКАЦІЯ:

1. Кваліфікаційна комісія школи визначиться зі списком учасників до 1 лютого 2024 р. та негайно повідомить усіх кандидатів.

2. Офіційні запрошення надішлють кандидатам, відібраним до участі у Східній зимовій школі – 2024, електронною поштою не пізніше 5 лютого 2024 р. Оригінали запрошень, підписані директором школи, вишлють поштою. Відповідні консульства Республіки Польща отримають список відібраних кандидатів для залагодження формальностей, пов’язаних із виїздом.

3. Прибуття учасників до Варшави – 28 лютого. Заняття розпочнуться 29 лютого. Від’їзд учасників – 15 березня.

Джерело: studium.uw.edu.pl