Кшиштоф Щуцький: атака на Ізраїль відверне увагу від України
Місцева жителька біля свого дому через два дні після військового удару по селу Гроза Куп’янського району Харківської області, Україна, 7 жовтня 2023 року PAP/EPA/YAKIV LIASHENKO

Кшиштоф Щуцький: атака на Ізраїль відверне увагу від України

Через неоімперіалістичний характер російських дій Путін може хотіти, щоб ситуація у світі відвернула увагу від України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Урядового законодавчого центру Кшиштоф Щуцький припустив, що цілком ймовірним є сценарій, за якого Росія має певний зв’язок із нападом ХАМАС на Ізраїль. Гість Польського радіо 24 зазначив, що через неоімперіалістичний характер російських дій Путін може хотіти, щоб ситуація у світі відвернула увагу від України.

«Спостерігаючи за функціонуванням Російської Федерації в останні роки і в часи, коли вона була совєцьким союзом, ми бачимо цілковите продовження неоколоніальної імперіалістичної політики. Тому можна зробити таке припущення. Якщо не помиляюся, один із письменників, Владімір Волков, писав, що та агентура російських впливів і діяльності, це великий оркестр, яким диригує Кремль, і не виключено, що атакою ХАМАСу на Ізраїль Кремль розігрує якусь свою чергову страшну неоімперіалістичну партитуру».

Щонайменше 700 загиблих ізраїльтян і 413 загиблих палестинців — такий результат несподіваної війни між Ізраїлем і ХАМАС, яка триває вже два дні. Після того, як палестинські бойовики увірвалися в Ізраїль, вбили десятки людей і викрали кілька десятків заручників, ізраїльська армія інтенсивно бомбить Газу.

IAR/В.Г.