Росіяни прискорюють наступ, користуючись зменшенням західної допомоги для України
Ілюстраційне фото ПРЕС-СЛУЖБА 47-ї ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ/mediacenter.org.ua

Росіяни прискорюють наступ, користуючись зменшенням західної допомоги для України

Через повільні темпи військової допомоги Заходу українці зосереджують зусилля на захисті пріоритетних напрямків. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

За минулу добу на фронті в Україні відбулося 76 бойових зіткнень. За даними американського Інституту вивчення війни, росіяни прискорюють наступ. Водночас обороноздатність українців залишається обмеженою через дефіцит зброї. 

За інформацією Генштабу України, найбільш інтенсивно росіяни атакували на Донбасі на захід від Бахмута. Також понад 20 разів намагалися прорвати українську оборону на південь від захопленої Мар’їнки. За словами аналітиків Інституту досліджень війни, Росія, незважаючи на втрати в людях і техніці, посилює свої атаки.

Через повільні темпи військової допомоги Заходу українці зосереджують зусилля на захисті пріоритетних напрямків. За словами влади в Києві, Кремль планує ще більше посилити наступ на рубежі весни і літа. Водночас росіяни не відмовляються від авіаударів по об’єктах у глибині України. За останню добу, 7 квітня, вони атакували 24 «шахедами», 17 з них українці збили. Безпілотники влучили, зокрема, по об’єкту інфраструктури в Одеській області.

Росія застосовує нову тактику ударів по енергетиці України. Як пише Financial Times, високоточними ракетами б’ють по електростанціях у менш захищених районах, ніж Київ. Хоча шкода і не така масштабна як у 2022-му, ситуація гірша, адже деякі об’єкти не зможуть повністю відновити до наступної зими.

IAR,PAP/І.Я.