Росіяни використовують українських солдатів як «живий щит»

Росіяни використовують українських солдатів як «живий щит»

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, коментуючи відео, заявив, що це чергове порушення Женевської конвенції з боку росіян. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Росіяни використовують українських солдатів як «живий щит». Про це свідчать матеріали, опубліковані українськими ЗМІ.
Цей вид воєнного злочину мав місце на південному фронті. Там, як і на інших ділянках, росіяни
проводять наступальні операції.

Детальніше про це розповів кореспондент Польського радіо Павел Бушко.

«Радіо Свобода оприлюднило кадри, передані солдатами, які воюють поблизу села Роботине в Запорізькій області. На відео, знятому за допомогою безпілотника, видно, як російські солдати ведуть перед собою на передову українських військовополонених і ховаються за ними, щоб обстрілювати українські позиції. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, коментуючи відео, заявив, що це чергове порушення Женевської конвенції з боку росіян.

У районі Роботиного тривають контратаки росіян, які за останні дні дещо перемістили свої позиції. Повільне, але систематичне просування російських військ спостерігається і на інших ділянках фронту — зокрема, навколо Авдіївки. Там російська армія атакує північний та південний фланги міста, а також промзону», — розповів кореспондент.

IAR/А.Л.