Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо: жодної військової допомоги Україні
Новопризначений прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо і новопризначений міністр оборони Роберт Каліняк під час інавгурації нового кабінету міністрів у президентському палаці в Братиславі, Словаччина, 25 жовтня 2023 року PAP/EPA/JAKUB GAVLAK

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо: жодної військової допомоги Україні

Очільник словацького уряду заявив на засіданні парламентського комітету з європейських справ, що словацька армія повинна подумати про власні ресурси зброї та боєприпасів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Перед самітом ЄС, який розпочинається у четвер, 26 жовтня, у Брюсселі, новий прем’єр-міністр Словаччини заявив, що не підтримає жодної військової допомоги Україні. Таким чином Роберт Фіцо підтвердив заяви, зроблені під час виборчої кампанії.

Призначений напередодні голова словацького уряду заявив на засіданні парламентського комітету з європейських справ, що словацька армія повинна подумати про власні ресурси зброї та боєприпасів. Він запевнив, що його країна готова продовжувати надавати цивільну та гуманітарну допомогу Україні.

«Незважаючи на те, що там загинуло стільки людей, по карті видно, що після року убивств один одного територіальні здобутки росії більші, ніж України. Що буде наступного року? Зрозуміло, що військового вирішення ситуації немає. Більше того, я не розумію, чому Євросоюз стоїть на першому місці у військовій допомозі Україні», — сказав прем’єр-міністр Словаччини.

Роберт Фіцо заявив, що не підтримуватиме жодних санкцій проти росії, доки не отримає детальний аналіз наслідків таких дій для Словаччини.

За словами прем’єр-міністра Словаччини, Україна зможе стати членом Європейського Союзу лише тоді, коли виконає всі умови, які повинні були виконати й нинішні країни-члени. Роберт Фіцо нагадав, що відкидає членство України в НАТО.

IAR/В.Г.