«Обговорили передачу Україні F-16»: голова Міноборони України зустрівся з міністеркою оборони Бельгії
Ілюстраційне фото, винищувачі F-16 PRdU/Khrystyna Pichkur

«Обговорили передачу Україні F-16»: голова Міноборони України зустрівся з міністеркою оборони Бельгії

Загальний обсяг технічної допомоги від Королівства Бельгія для Сил оборони України складає понад 320 мільйонів євро. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся із бельгійською колегою Людивін Дедондер. Вони обговорили передачу Україні винищувачів F-16 та підготовку пілотів. Про це повідомили у Міноборони України.

«Передача Україні винищувачів F-16 і підготовка пілотів, а також постачання необхідного обладнання стали предметом обговорення під час зустрічі міністра оборони України Рустема Умєрова та міністра оборони Бельгії Людивін Дедондер», – читаємо у повідомленні.

Очільник українського оборонного відомства подякував Бельгії за підтримку України та участь у зміцненні обороноздатності ЗСУ. Водночас голова Міноборони Бельгії підтвердила наміри її країни передати Україні літаки F-16 у 2025 році.

За словами Рустема Умєрова, зараз необхідно розпочати процес налагодження ланцюжків постачання боєприпасів, запасних частин і технічного обладнання для F-16.

Як читаємо у дописі, також під час зустрічі високопосадовці обговорили можливість прийняти представників бельгійського оборонно-промислового комплексу в Україні на початку 2024 року.

У Міноборони України зазначили, що загальний обсяг технічної допомоги від Королівства Бельгія для українських Сил оборони складає понад 320 мільйонів євро.

Телеграм-канал Міністерства оборони України/Х.П.