Подарунки для Національного музею Григорія Сковороди

Подарунки для Національного музею Григорія Сковороди

Небайдужі українці надсилають подарунки до Національного музею Григорія Сковороди, зруйнованого російською ракетою у травні минулого року. У березні цього року музей започаткував акцію “300 Presents for Skovoroda”, в межах якого кожен українець може передати музею експонат, пов’язаний з життям та творчістю великого українського філософа. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Культурний фронт”.

Першою стала кременчуцька місткиня Оксана Бойко, яка подарувала музею свою картину “Мудрість небесного сувою. Останні дні буття”. З її легкої руки до музею з усієї України почали висилати книги, журнали та газети, каталоги творів тощо.
Також триває грошовий збір на відновлення музею, яке невдовзі після руйнації оголосило Міністерство культури в межах проєкту «Збережіть українську культуру». Для того, щоб повернути музею первісного вигляду, потрібно понад 112 мільйонів гривень. Українці поступово наповнюють цю скарбничку. Нещодавно фронтмен гурту «Океан Ельзи» переказав на відновлення музею Сковороди 350 тисяч гривень.