Ракети, боєприпаси і ПТРК: США оголосили новий пакет військової допомоги Україні
Президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції у Білому домі, Вашингтон, округ Колумбія, США, 12.12.2023 PAP/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ракети, боєприпаси і ПТРК: США оголосили новий пакет військової допомоги Україні

Президент США Джо Байден заявив, що Америка не залишить Україну на самоті. Політик вкотре звернувся до Конгресу з проханням проголосувати за виділення додаткового пакета фінансування для України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Під час візиту президента України Володимира Зеленського до Білого дому у вівторок, 12 грудня, президент Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги США для України, який включає необхідне обладнання, додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерію та боєприпаси.

На спільній пресконференції американського та українського лідерів в Білому домі був присутній кореспондент Польського радіо Марек Валкуський.

Як повідомили у в Пентагоні, це вже 53-й транш із запасів Міноборони, який адміністрація Джо Байдена виділила Україні з серпня 2021 року. Цей пакет вартістю 200 мільйонів доларів містить: комплектуючі та боєприпаси для систем протиракетної оборони, ракети для високомобільних артилерійських ракетних комплексів HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 мм, ракети з трубчастим запуском, оптичним відстеженням і дротовим наведенням (TOW), а також протитанкові комплекси Javelin і АТ-4.

Президент США звернувся до Конгресу з проханням проголосувати за виділення додаткового пакета фінансування для України. Джо Байден заявив, що готовий піти на компроміс із республіканцями щодо імміграційної політики в обмін на підтримку подальшої допомоги Україні. Проте, як наголосив президент, «використання України як заручника в партійній суперечці щодо імміграційної політики є неприйнятним. Нам потрібні реальні рішення».

Джо Байден наголосив, що Америка не залишить Україну на самоті.

IAR/Х.П.