РФ і Білорусь уважно стежать за рішеннями Варшави щодо допомоги Україні

РФ і Білорусь уважно стежать за рішеннями Варшави щодо допомоги Україні

За словами заступника міністра координатора польських спецслужб, найманці з ПВК «Ваґнер» досі перебувають у Білорусі, у зв’язку із чим треба бути готовим до їхніх можливих операцій на кордоні з Польщею. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Заступник міністра координатора спецслужб і уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин заявив, що росію і Білорусь неабияк цікавить, які рішення щодо України будуть ухвалені у Варшаві впродовж найближчих тижнів і місяців.

У вівторок, 5 грудня, в ефірі Польського радіо 24 посадовець підкреслив, що після виборів 15 жовтня наратив російських і білоруських служб щодо Польщі змінився і зараз вони проводять так звану зондувальну діяльність.

«Ключовим зараз є те, чи й надалі ми залишатимемося заангажованими у військову допомогу Україні. Якщо росіяни почнуть зауважувати будь-які коливання чи зміни щодо цього… Це, безперечно, їхня головна мета», – наголосив міністр.

Станіслав Жарин додав, що найманці з ПВК «Ваґнер» досі перебувають у Білорусі, у зв’язку із чим треба бути готовим до їхніх можливих операцій на кордоні з Польщею. Водночас уповноважений уряду з питань безпеки інформаційного простору підкреслив, що групу «Ваґнера» ослабили внутрішні проблеми після смерті її ватажка Євґєнія Пріґожина.

IAR/Х.П.