Анджей Дуда вручив державні нагороди
Варшава, 11.11.2023 р. Президент Республіки Польща Анджей Дуда виступає на церемонії вручення державних нагород з нагоди Дня незалежності PAP/Radek Pietruszka

Анджей Дуда вручив державні нагороди

Це частина святкування Дня Незалежності 11 листопада. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що ті, хто будує сильну Польщу, зміцнюють духовний бік народу. Про це очільник держави сказав у Бельведері під час церемонії вручення державних нагород. Це частина святкування Дня Незалежності 11 листопада.

«Починаючи від тих, хто боровся за неї зі зброєю в руках, через тих, хто будує її й зміцнює пером, долотом, своєю художньою діяльністю, своєю науковою діяльністю, зміцнюючи дух і будуючи те, що важливо для духовної сторони нашої нації, яка, зрештою, є найважливішою віссю Вітчизни, через тих, хто збирає нас соціально, будуючи й зміцнюючи польське харцерство, через тих, хто представляє Польщу поза її межами», — додав Анджей Дуда. 

Серед нагороджених — сценограф і художник Єжи Калина. Президент нагородив його Орденом Білого Орла за видатний внесок у польську культуру, за послідовний захист правди й творчої свободи в Польській Народній Республіці завдяки видатним і зворушливим мистецьким досягненням, а також за працю на користь суверенної Польщі.

Раніше Президент Анджей Дуда поклав квіти до пам’ятників Батькам незалежності: Вінцентію Вітосу, Роману Дмовському, Іґнацію Падеревському, Іґнацію Дашинському, Войцєху Корфантому та Юзефу Пілсудському.

Незабаром президентське подружжя візьме участь в урочистій месі за Батьківщину в Храмі Провидіння Божого. Месу очолить Варшавський митрополит кардинал Казімєж Нич.

Центральним моментом святкування Дня Незалежності стане урочистий брифінг варти перед Могилою Невідомого Солдата. Оголошено виступ президента.


IAR/А.Л.