Міністр внутрішніх справ Польщі: висипати зерно із транспорту — це злочин
Ілюстраційне фото CC0 Domena publiczna

Міністр внутрішніх справ Польщі: висипати зерно із транспорту — це злочин

Марцін Кєрвінський наголосив, що висипати зерно із транспорту неприпустимо, і запевнив, що поліція у кожному подібному випадку реагує, а зловмисники будуть затримані. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр внутрішніх справ і адміністрації Марцін Кєрвінський заявив, що протест фермерів у Варшаві у вівторок, 27 лютого, був мирним.

Гість Першого каналу Польського радіо наголосив, що на всі випадки поліція реагувала оперативно:

«В інтернеті багато різних світлин. Дехто запитує, чому хтось дозволяє це. Поліція насправді відреагувала на окремі інциденти, записала дані цих людей, а в деяких випадках також будуть конкретні повідомлення в прокуратуру. Але цей протест був дуже спокійним і його мирний перебіг був заслугою не тільки поліції, а й відповідальних організаторів».

«Якщо протести мирні, вони можуть відбутися. Неприпустимо висипати зерно із транспорту», — додав Марцін Кєрвінський, говорячи ймовірно про нещодавні інциденти із висипаним українським зерном на території Польщі:

«У кожному подібному випадку поліція реагує, і зловмисники будуть спіймані. Це злочин і таку анархізацію суспільного життя польська поліція та уряд Дональда Туска не допустять».

Польські фермери, які у вівторок протестували у Варшаві, задоволені переговорами, які вони провели, зокрема, в Канцелярії прем’єр-міністра. Там вони завершили свою демонстрацію. У Канцелярії прем’єр-міністра вони зустрілися з її керівником Яном Ґрабєцем. За їх словами, вони отримали пропозицію про те, що до 7 березня будуть досягнуті певні компроміси, але конкретних подробиць не повідомлялося.

IAR/Т.А.