Розпочався фестиваль «Україна в центрі Любліна»
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/847901

Розпочався фестиваль «Україна в центрі Любліна»

Фестиваль «Україна в центрі Любліна» щороку розпочинається конкурсом на знання України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

13 листопада о 10 годині розпочинається фестиваль «Україна в центрі Любліна». У програмі — конкурс знань про Україну, майстер-клас з приготування борщу та фотовиставка «Місто дім». Фестиваль організовується вже в 16-те.

«Впродовж багатьох років наша головна мета — наблизити українську культуру до мешканців міста», — розповідає координаторка фестивалю Оксана Басараба.

«Щоб наблизити ментальність українців, історію. Такі основні історичні моменти, які формували Україну. Кожен знайде щось для себе, хтось сприйме це як можливість відчути себе як вдома, хтось сприйме, як можливість дізнатися про українську культуру. Попереду на нас чекає День української культури, 14 листопада запрошуємо на воркшоп з урбаністики для дітей та молоді. 17 листопада запрошуємо на кулінарний майстер-клас. Будемо готувати та дегустувати різні види українського борщу», — додала вона. 

Фестиваль «Україна в центрі Любліна» щороку розпочинається конкурсом на знання України. У ньому беруть участь учні початкових та середніх шкіл. 

IAR/А.Л.