25 грудня – Різдво Христове
Ілюстраційне фото pxhere.com, CC0 Public Domain

25 грудня – Різдво Христове

Християни західного обряду вшановують історичну подію понад 2000 років тому – народження Ісуса Христа у Вифлеємі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

25 грудня християни західного обряду відзначають Різдво Христове. Вони вшановують історичну подію понад 2000 років тому – народження Ісуса Христа у Вифлеємі.

Різдво Христове – державне свято у понад 100 країнах.

Як пояснив священник Варшавсько-Празької дієцезії отець Аркадіуш Завістовський, через своє народження Христос приходить у своїй простоті: «Бог настільки великий, що не побоявся стати маленьким. Ніхто з нас нічого не втратить у смиренності». За його словами, саме гордість затьмарює і не дозволяє людям бути справжніми, і Різдво Христове є приводом для роздумів над цим.

Прем’єр-міністр Дональд Туск привітав з Різдвом усіх, хто святкує його 25 грудня.

У побажаннях, опублікованих у соціальних мережах Канцелярії прем’єр-міністра, стилізованих під листівку, Дональд Туск закликав людей зібратися навколо різдвяної ялинки, щоб плекати рівність, яка, за його словами, «робить наш світ унікальним».

«Нехай магія Різдва наповнить наші серця любов’ю, радістю і миром та об’єднає нас один з одним» – написав новопризначений прем’єр-міністр.

Згідно з Писанням, Богородиця народила Ісуса Христа, якому була уготована доля Спасителя, під час перепису населення у Вифлеємі. Оскільки місто було переповнене і там не знайшлося вільного місця, Марія разом з Йосифом розташувалися на ночівлю у хліву, поруч з домашньою худобою. У момент народження Спасителя на небі засяяла Вифлеємська зірка, яка вказала шлях волхвам, що принесли свої дари маленькому Ісусу. У пам’ять про цей світлий день християни щороку збираються на урочисті богослужіння.

Нагадаємо, в Україні вперше з 1917 року відзначають Різдво 25 грудня замість 7 січня, як у росії.
IAR/Укрінформ/І.Т.